El Departament d´Educació fa marxa enrera en les proves pilot i en les millores propostes

En la darrera reunió amb les Sres Alba Espot i Cristina Pellisé (27/3/14) , amb l´assistència de persones de l´equip de cicles formatius, es detecta un canvi absolut de predisposició a avançar en el projecte.

Després de mesos de reunions, de presentar al projecte elaborat per pares i mares, i de la promesa del Dept de tirar endavant almenys 2 proves pilot, tot queda parat?

Què diuen ara?

  •  “Tot el que demaneu, ara ja es pot fer” (però: es fa??)
  •  “No hi manca d´oferta ni de places: mireu mireu tot el que hi ha” (llistat actual de Pqpis)
  • “Tampoc calen tants anys…” i “Per ensenyar els nois a moure fems amb una pala no calen ni dos anys” , diu la Sra Cristina Pellisé en relació al plantejament d´una bona formacio de 4 anys per nois que vulguin treballar en entorns amb animals.
  • “No, no hem llegit el projecte” (els de Cicles Formatius)
  • “Si es vol canviar el Catálogo de Cualificaciones Profesionales per ampliar l´oferta haureu d´anar els pares a Madrid o a Brusel.les… nosaltres amb això no podem fer res” (perdóóóó?? els pares?)
  • “Parleu amb Ocupació, potser ells tenen més recursos i us poden ajudar” (perdóóóóó´?? no era que els departaments ara estàn més coordinats que mai?? qui fa la feina? si som els pares, d´acord, ja la farem bé)

La realitat és que…

L´educació i formació dels joves amb dificultats està garantida per llei fins als 21 anys. Pero: com? Si no els oferim una bona formació, les seves possibilitats d´inserció laboral són mínimes.

Les dades aportades al Parlament pel propi Dept d´Educació mostren una gran manca d´oferta, en quantitat i en varietat (uns 1.100 joves per unes 450 places de Pqpis adaptats, amb molt poca varietat d’opcions i només 1-2 anys)

El Parlament acaba d´aprobar una resolució molt favorable al nostre col.lectiu! Aprofitem-ho!

Per què el Deptartament d´Educació no aprofita l´actual situació de canvis per solucionar DE VERITAT un problema estructural en la formació dels nostres fills?

Seguim….. 

Leave a Reply